25. joulukuuta 2009

CLEAN vol 2. - Valmistautuminen kehon puhdistautumiseen

Joulupäivää!
Aloitin valmistautumisen CLEANin soveltamiseen kehoni renssaukseen jo pari päivää ennen joulua, mikä ei ollut ollenkaan hassumpi idea. "Aloitan tehotreenin joululoman jälkeen." "Pömppömaha lähtee terassikauden päätyttyä." Kuulostaa tutulta? Valmistelut on hyvä tehdä rauhassa, eikä se estä lomaherkkuttelua tai -rentoutumista ollenkaan.
Gwyneth suosittelee CLEANin toteuttamisen iisisti 2:n viikon erissä. Ensin jätetään valkoiset jauhot, parin viikon päästä maitotuotteet ja lopuksi sokeri. Itse jätin heti maidon pois kahvista (ja yllätyksekseni tykkään mustasta kaffesta!!) ja hörppään usein yrtti- ja vihreää teetä, sekä huuhtelen myrkyt alas juomalla paljon vettä. Tykkään puristaa vesilasiin sitruunamehua. Juominen on übertärkeetä puhdistumisen kannalta.
Sääntä nro.1: KUUNTELE VAISTOJASI. Äidin luona joulupöydän ääressä ei tehnyt mieli kinkkua, joten en ottanut sitä. Haistelin ja maistelin punkkua ja huomasin pitäväni sillä hetkellä valkkarista enemmän. Äiti keitti kaffetta ruoan jälkeen, (yleensä juon sitä hänen seurakseen), mutta nyt ei uponnut. Tunnistin imelän maun ja luovutin kahviannokseni äidin päänsärkylääkkeeksi. Joka joulu tulen nauttineeksi muutama lasillinen liikaa hehkuviiniä. Nyt en saanut alas kuin 1/2 lasillista. Suklaakonvehteja saattoi joskus mennä rasiallinen kerrallaan, nyt meni monta, mutta jokatapauksessa vähemmän kuin normaalisti. Riittää vain kun kysyy itseltään: "Haluaako ja tarvitseeko kroppani todella tätä juuri nyt?"
Päätä ihan itte, mitkä tuotteet jätät ekana pois. Itselleni on viimeaikoina tullut makea-ällötys, ja jopa ns. tavallisesta jogurtista (joka sis. paljon sokeria eikä ole HYLA:aa tai rasvatonta) on tullut huono ja ähky olo. Siksi olen jättänyt maidon ja jogurtit pois. Juustoa olen vielä syönyt, sillä se ei ole tuntunut pahalta. Juustossa on ruoansulatusta edistäviä bakteereja, (vaikka olen kuullut jonkun ravintogurun sanovan sen olevan kuin liimaa vatsalle ja aiheuttavan ummetusta, mikä on totta, who knows? Ajattelin uskoa omaa fiilistä tässäkin asiassa).
Sokeria olen vähentänyt, enkä popsi irtsareita niin paljon kuin ennen. En edes kuivattuja hedelmiä. En ole ollut leipäihmisiä vuosiin, joten jauhojen jättäminen tulee olemaan helppoa.
Mutta tämä siis pikkuhiljaa. Ryhdy kanssatestaajakseni jos puhdistusvietti iski. O:D
Raportoin täällä sitten, miten menee ja hehkutan vaikutuksista.

Tunnustan olevani vähän friikki ravinnon ja terveyden suhteen, joten tykkään lukea eri teorioista ja testata niitä. Sain joululahjaksi lisää luettavaa, TJEU lukuvuoro-listaani sivupalkissa!

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista