8. toukokuuta 2010

Pirinä muuttaa päiväsi

     Mobiilin pirinää 2 iltapäivällä. "Moi Muru, perillä ollaan." Halipeppu lähtii aamulla Sörren polttareita viettämään ja olivat juuri saapuneet Ahvenanmaalle. Johonkin tuppukylään.
     Taas missattiin reenit. No eipä varmaan ole huitojakamut saatikka sitten Sabuemnim ihmeissään.
     Vedän verskat jalkaan haukotellen. Otan lompakon ja avaimet kassiin ja menen ihan bedheadissä maitokauppaan. Keitän kaffet ja laitan tiskit lillumaan.
     Pirisee taas.
     "No häjj." "No hei!" (hetken tauko) "...jess! Sä olit hereillä," systeri hehkuttaa. Yleensä oon aina nukkumassa, kun se soittaa, oli kello mitä tahansa. Ja se kuulee sen aina äänestä, vaikka esittäisin kuinka pirteää.
     Syön kupillisen oolbränejä,jätän tiskit lillumaan ja lähden cityyn systerin kanssa. Kun tepastelen Puolalankatua alaspäin, pirisee taas. Vieras numero. Joku nollakaks. "Minna?" "Titsku moi, mitäs pupu?" Titsku soittaa hotellilta ja puputtelee mua duuniin. Suostun, mutta samantien muistan, että työkengät on toisessa duunipaikassa ja tajuan, miten paljon kello on, ja alkaa harmittaa, kun lupasin mennä kaverin 25-v synttäreille. Anttilan kenkäosastolla iskee työkenkä ja äitenpäiväpaniikki. Soitan takaisin hotellille ja neuvottelen työvuorot uusiksi. 
     Emme kekkaa mamille sitten mitään. Laukkukaupan myyjä ehdottaa lompakkoa. Systeri ehdottaa kameralaukkua, mutta onko mamilla kameraa? Soitamme pikkusysterille paniikkipuhelun. Pikkusysteri ehdottaa kampaajaa. Piipahdamme bodyshopissa, mutta kaikki purnukat ovat samannäköisiä. Menemme aschaniin teelle pohtimaan. Kappas. Huitojakamut ja valmentaja kulkevat ohi ja heiluttavat. Heilutan takaisin. Ehdotan kukallista jumpsuitia. Systeri tyrmää idean ja ehdottaa jotain parempaa.
     Menemme Wiklundiin. Myyjä ehdottaa Diorin ihmevoiteita. Systeri ihastuu myyjän myyntitaitoihin, mutta 70e/120e voidepurnukat eivät houkuttele kukkaroani. En usko, että moiset tekisivät Äitiä onnellisemmaksi. Tyrmäämme idean. Etsimme kampaajaa, mutta se on kiinni. Sitten tulee valomerkki ja joudumme lähtemään lundista.
     Saako Äiti mitään? Sitä en tiedä.

To be continued..

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista