17. marraskuuta 2009

Swett, baby swett, baby swett is a texas drop..


Astun huoneeseen, jossa ilma on kosteahkoa ja lämpötila on 37-40 asteen välillä. Lattialla istuu muutama tyttö valmistautumassa tulevaan tuntiin. Olen ensimmäistä kertaa hikijoogassa. Raskaana oleva, mutta hoikkavartaloinen opettaja astuu salin eteen ja tervehtii meitä. Alamme lämmitellä ja hiki alkaa virrata samantien. "Nenän kautta sisään ja suun kautta ulos." Muutaman vinyasan ja koiran jälkeen pääsemme itse sarjaan.
Minua hirvittää ajatuksena tunnin pituus. 90 minuutin hikoilu kuulostaa suorastaan pökerryttävältä. Tuleeko 0,5 l vesipullo riittämään? Yllätyksekseni aika kuluu yllättävän nopeasti, ajantaju menee ja huomaan välirentoutuksen aikana olevani hetken muissa maailmoissa.
Tunnin jälkeen tulen kotiin ja esittelen innoissani miehelleni hiestä läpimärkää toppiani. Tämä jos jokin on puhdistava laji! Oloni on hyvin rentoutunut, muttei väsynyt. Ekan kerran jälkeen takareisiin sattuu, mutta seuraavista kerroista ei tule mitään lihassärkyjä. Lämpimän ympäristön takia lihakset eivät kaipaa alkulämmittelyä ennen treeniä ja siten kipuja ei synny.
Tykkään. Kaupungissamme on tunteakseni kaksi hotjoogakoulua. Molemmat sijaitsevat keskustassa ja tarjoavat suht edullisehkon tutustumisviikon, jonka aikana on tarjolla eritasoisia tunteja.
Lisäsin joogamaton joululahjatoivomuslistaan. Suosittelen kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista