7. tammikuuta 2010

Ups, ei se hävinnytkään, texti kokonaisuudessaan 0=D

Onpa täysnäinen olo. Taisin pistää sumppiin pari kermajuustoviipaletta liikaa. Eilen vedettiin tyttöjen kanssa Kertun hampparibuffetti ja tänään oon jatkanut syöpöttelyä ahmimalla kasoittain makaroneja ja leipää. Nyt kun on tottunut puputtamaan niitä kasviksia ja keittoja muutaman viikon, tulee jauhoruoista ähky. Blääh..

Oon lukenut mister Vonderplanitzin Terveen elämän reseptit-kirjaa, jossa ilmenee, miten kaupallista koko ruuantuotanto on. Pelkkää pisnestä koko homma. Nykyään. Aajonus valottaa mm sitä, että pastörointi ei olekaan niin välttämätöntä touhua kuin meille uskotellaan. Ei ne luonnolliset pöpöt niin vaarallisia ole, eikä todellakaan luontaisen suolistobakteeristomme sietämättömissä.

Itseäni on mietityttänyt usein se, kun kaikki kaupan hyllyiltä löytyvät "ruoat" ovat käyneet läpi suunnattoman pitkän tuotantoprosessin, jogurtin pitää olla kymmenessä toinen toistaan nätimmässä purkissa eikä edes hernesopan tuoteselostuksesta saa selvää ilman E-aineiden opaskirjaa. En edes halua tietää mitä kaikkea maidolle tapahtuu, kun se on imetty ulos lehmästä. (Puhumattakaan lehmän kohtalosta, mutta se on jo toinen stoori.)

Aajonus on parantunut monesta vaivasta ja sairaudesta luonnonmukaisella, raa-alla ruokavaliolla, joka sisältää mm raakaa lihaa, raakoja munia, pastöroimatonta maitoa ja juustoja.

Entisenä kasvissyöjänä, minua ei raa-an lihan syönti huikeasti houkuta, mutta tulisin onnelliseksi, mikäli joku lähipiirissäni suostuisi kokeilemaan diettiä puolestani. Njäh njäh..

Kirjan luettuani petetyksi tulemisen tunne vahvistui ja sain tietää, miksi Coca-cola on hanurista, pastörointi on pisnestä ja terveysviranomaiset eivät ole pyhimyksiä. Kirja sisältää myös runsaasti reseptejä, joita itse en oo vielä kerinnyt kokeilemaan.Kantsii lukea jos kiinnostaa. Multa saa lainaksi.

1 kommentti:

Risto-Matti kirjoitti...

Tässä jutussa on viisautta, kuten myös jutuissasi muualla blogissa kehon ja tunteiden yhteydestä.

Itse olen koko ikäni syönyt raakaa lihaa. Lihan ja kalan syön mieluiten raakana: graavikala, etikassa kylmänä "kypsyvä" kala, raaka jauheliha, riimiliha esimerkiksi ovat mainioita ruokia.

Muutama päivä sitten löysin Turun Länsikeskuksen Citymarketista hevosen sisäpaistia, ostin puoli kiloa ja suurin osa siitä meni heti kotiin palattuani. Leikkasin vain ohuiksi siivuiksi ja söin raakana. Tosi hyvää. Seuraavana päivänä riensin samaan kauppaan ja ostin lisää reilun kilon. Se, mitä siitä on vielä jäljellä, on jääkaapissa marinadissa. Marinointi oikeiden aineiden kanssa säilyttää lihan hyvin.

Kiinnostaisi kyllä lainata tuota Aajonuksen kirjaa, mutta oliko se lainaustarjous vain lähipiirille? En löydä mitään tapaa ottaa yhteyttä bloginpitäjään, paitsi tämä kommentti. Jos onnistuu, niin puhelinnumeroni on 050-5210210. Kotisivuni löytyy google-haulla risto-matti turku.

Hae tästä blogista