27. tammikuuta 2010

Sitä makaa niinkuin petaa

"Kylmä kahvi kaunistaa"
Tykkään juoda jäähtynyttä kahvia. Mulla on simmonen tapa, että lataan seuraavan aamun kaffen valmiiksi edellisenä iltana, sit ku herään, kömmin sängystä ihan pöppörössä, kompuroin keittiöön ja napsautan kaffen päälle ja hyppään suihkuun. Suihkun jälkeen napsautan kaffenkeittimen pois päältä, juon ekan kupin lämpimänä ja loput viileänä. Niinku jälkkärikaffet päälle. Oon aina uskonut, että vanhoissa sanonnoissa on jotain perää.
"Man får lida pin för att vara fin"
Muistan, kun pienenä tyttönä olin tädin luona kylässä, ja täti sai kauniin ajatuksen, että värjäisi mun ripset, ettei tarttis käyttää ripsarii enään. Se kirveli! Ja joka kerta kun käyn sokeroinnissa, tulee pupu kirjaimellisesti pöksyyn, kun muistan 1 1/2 kuukauden mentyä, miltä se tuntuikaan. "Otetaan sittenkin vaan stringit".
"Man får ligga som man bäddar"
Meillä kotona on valuva petauspatja. Se siis aina jostain syystä siirtyy 10 cm alaspäin sängyn päädystä ja lakana tietenkin sen mukana. Se on niin suuri ja painava, etten itse sitä jaksa nostaa takaisin paikoilleen. Siihen tarvitaan kaksi, ja probleemana on, että lähdemme Kultsin kaa yleensä eri aikoihin pisneksille, joten petauspatja jää usein roikkumaan ja sänky petaamatta kunnolla. Sitä saa sitte syyttää vain itseään, kun töiden jälkeen tahtoo ottaa päikkärit, ja kun herää, on liukunut taas toiset 10 cm alaspäin. Vielä joku päivä herään lattialta. Kuin koira.
"Seiso sanojesi takana."
Kylmä tosiseikka on se, että omien päätösten takana on seistävä. Jokainen tekee itse päätöksensä omassa elämässään, ja on täysin turha syyttää minkäänlaisista päätöksistä ketään muuta kuin itseä, vaikka joku muu olisi päätökseesi vaikuttanut.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista