Olen koittanut paikata halipulaani leipomalla. En ole mikään suklaaaddikti, mutta jostain syystä olen jo vähään aikaan halunnut saada aikaan kunnon suklaaruudut, browniesit, ranskalaisen suklaakaakun tai jotain vastaavaa. En ole koskaan ollut kuivakaakkujen ystävä, mutta silloin tällöin mehevä suupala saattaa maistua. Löysin vanhasta Olivia-lehdestä moccapalojen reseptin, ja tahdoin, oi, jaata sen teidän kanssa, sillä niistä tuli niin hyviä, että oravatkin pyörtyisivät.
- Pohjaan tarttet: 4 dl sokerii, 3 munaa, 2 dl maitoo, 200 g sulatettuu voita, 5 dl vehnäjauhoi, 1 rkl kaakaojauhet, 3 tl leivinjauhet, 3 tl vaniljsocker.
-Kuorrutukseen tulee: 400 g tomusokerii (mul meni melkeen koko paketti), 2 rkl kaakaojauhet, 3 rkl vaniljasokruu, deci vaffaa kaffee, 65 g voita.
- Koristeeks tulis viel
Ota munat ja maito huoneenlämpöön. Lämmitä uuni n. 200:n, laita leivinpaperi pellille. Sekota jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta maito ja voi kattilassa ja jäähdytä kädenlämpöiseks. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja maito vaahdoksi. Ite vatkasin käsin ja noin 20 minsan raivokkaan vispaamisen jälkeen se alko näyttää vaahdolta, mutta ei se sellasta kovaa vaahtoo ollu, joka olis pysynyt kulhossa, kun sen olis kääntäny ylösalasin päänpäälle. Eli pehmeämpi vaahtoo siis toimii loistavasti. Sekoita vaahtoosi vuorotellen jauho- ja maitovoiseosta. Kaada taikina uunipellille ja kypsennä 1/2 tuntii. (Meiän superuunissa riitti 20 minsaa ja 180.n lämpö.) Jos oot epävarma, niin kokeile tulitikulla pohjaa, se on valmis sit ku tikkuun ei jää taikinaa kii.
Kiehauta kaffe, voi ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita kunnes seos on paksuhkoa ja sileää. Kaada pohjalle ja levitä tasaisesti koko alueelle. Anna jäähtyä tunnin. =)
Näitä tuli niin monta, että naapurillekin riitti. Ei ne oman kullan haleja kyllä voita, mutta VAPISE ARNOLD´S!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti