21. helmikuuta 2011

yöduunarit tuppaa unohtumaan - juomasi paljastaa

"kun kesytän sen kauluspaidalla, se on helppo tuoda toimistoon"-tyylisiä kuvatextejä on naistenlehtien muotisivut pullollaan. haloo, ei kai duuni tapahdu toimistossa. ottaisitte huomioon tarjoilijat, puutarhatyöntekijät, hoitsut, koristemaalarit ja lehdenjakajat.

ja kuka sanoo, että työasun pitää muuttua juhla-asuksi eikä päinvastoin? ikävä pilata käsityksenne siitä, että kaikki menee aamu kasilta töihin ja pääsee ruuhka-aikaan kotiin. kun maailmassa on myös heitä, jotka duunailevat silloin kun tähtöset tuikkii. toiset käyvät ulkona tuulettumassa päinvastaisessa järjestyksessä kuin valtavirta.

itse saatan istua plankkossa kavereiden kanssa ja chillata muutaman tunnin ennen töihin menoa. perjantai-illan chillauskuteet pitää siis olla helposti muunnettavissa chillistä duuniin. ok, ok. meillä on unovormu, eli toki vaatteet yleensä vaihdetaan. mutta jos ei jaksa roudata viikonloppureissukassia mukanaan plankkoon, on oltava muu ratkaisu.

täten julistan itseni päteväksi antamaan naistenlehtien tyyliin vinkin: "juhlista töihin - näin muutat juhla-asun töihin sopivaksi". *
A) pukemalla kauluspaidan (meillä musta, teillä valkoinen?) valmiiksi päälle, vältyt töissä aikaa vievältä silittämiseltä. näin sinun ei tarvitse olla varttia liian aikaisin pukkarissa.
B) laita tupeerattu chill-nuttura, ja näin tukka on valmiiksi kiinni duunissa, eikä asiakas löydä ainakaan sinun hiustasi alkukeitostaan.
C) yöduunissa pimeys on valttia, joten ei haittaa miten paljon pakkelia levität naamalle. ja jos levität oikein kunnolla, se säilyy chillauksesta - duunissa - ja aina jatkoille asti.
D) mustat housut on yleisin työhousu, paitsi jos olet niin onnekas, että saat pitää omia farkkuja töissä. mutta ei siinä mitään; musta sopii kaiken kanssa. hommaa sellainen housumalli, jossa on lenkit jojoa varten, ja lahkeet tyylisi mukaan suorat tai pillit. itte ompelin mustiin hiihtareihini vyölenkit.
E) lisää asusteet: sellainen kassi, mihin työpopot mahtuu, rento cardigani, näyttävä kaulaketju, ehkä joku vesti, joka jemmaa työpaidassa olevat mumm-champagna-etiketit tai duunimestasi nimen. ja jos ei muuta, niin näyttävät popot.

nyt asusi ei paljasta duuniin menoasi. juomasi paljastaa

*kirjoittaja on yökerhossa töissä, ja vinkit on räätälöity kyseiseen duuniin

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista