20. syyskuuta 2010

Akupunktio - hoitokerta 1.

Teitä kiinnostaa tietenkin ihan hirveästi, että miten mun ihottuma voi ja mitä siellä akupunktiossa oikein meni! Noh, minäpä kerron.

Hoitokerta 1.

   Paikka: kiinalaisen lääketieteen keskus Dantian. Tohtori kyseli aluksi kaikenlaista allergioista unitottumuksiin ja vilkaisi kieltäni, jossa hän näki väsymystä. Wau, ajattelin. Kun koitti aika mennä hoitopöydälle pisteltäväksi, avauduin neulakammostani. Tohtori kuitenkin selitti rauhallisesti, että kyseessä on aivan eri neulatyyppi kuin se, millä ruiskuja annetaan. Näin.
   Sitten se alkoi. Kylä vähän jännitti, täytyy sanoa. Tohtori paineli keskiselän kohdalta ja löysi oikean pisteen ja "nips", neula oli siinä. Nipisti hiukan, niinkuin nahkaa nipistäisi kynsien välissä, mutta kun neula oli paikallaan, sitä ei edes tuntenut! Sitten minulla oli yks kaks ainakin 10 neulaa selässä. Todella nopsaa se tohtori ne sinne laittoi. Lisäksi sain extrana muutaman neulan hartioihin, kun minä näistä kipeistä hartioista olin hetki sitten valittanut. Ja vielä sain pari neulaa jalkoihin, nekun ovat aina jääkylmät.
   Sitten oli aika rentoutua. Koitin parhaani mukaan hengittää syvään ja rauhallisesti ja unohtaa sen tosiasian, että selkäni oli täynnä piikkejä. Kokemus oli huomattavasti helpompi kuin olin kuvitellut, jopa miellyttävä!, mikä auttoi pysymään rauhallisena.
   "Onko ihan ok olo?" tohtori kysyi.
   "Joo, selkä tuntuu lämpmältä," sanoin.
   "Niin, sulla on toi lamppu siinä."
   Minä kun luulin, että neulat tekivät sen.   
   Kun neulat oli poistettu ja nousin istumaan, olo oli ihan töttöröö. Lopuksi sain vielä siemeniä korvaan. Korvassa kun on myös niitä akupisteitä. Pyöräilin kotiin ja olo oli hyvin raukea ja tasapainoinen. Nukuin kolmet päikkärit sinä päivänä.

   Tulokset: hartiasärky: poissa! Ihottuma: ei toistaiseksi muutoksia.
   Seuraava aika oli n. viikon kuluttua, jolloin keskustelimme kiinalaisesta ruokavaliohoidosta.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista